Hádzanári Prešova sú v náročnej skupine, Šosták: O postup zabojujeme

07.12.2012 Celý región

Belehrad 6. decembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v skupinovej fáze Pohára EHF stretnú s ukrajinským Motorom Záporožie, nemeckým gigantom Rhein-Neckar Löwen a dánskym klubom KIF Kolding.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v hoteli Hyatt Regency v Belehrade, v ktorom slovenský tím figuroval v prvom koši.

Generálny sekretár EHF Michael Wiederer a šéf súťažnej komisie Leopold Kalin naprv Prešovčanom prisúdili za súpera lídra ukrajinskej ligy HC Motor Záporožie, ktorý v domácej najvyššej súťaži ešte nestratil ani bod. Z tretieho koša potom pribudol druhý tím nemeckej bundesligy Rhein-Neckar Löwen a zo štvrtého druhé mužstvo dánskej ligy KIF Kolding.

"Ocitli sme sa naozaj vo veľmi ťažkej skupine, z dvoch košov nám vytiahli najsilnejších možných súperov. Nemecký Rhein-Neckar Löwen ani netreba predstavovať, patrí medzi špičku nemeckej ligy a Kolding po fúzii s AG Kodaň predstavuje tiež veľkú silu. Záporožie sa môže ukázať ako čierny kôň skupiny. Vzhľadom k menám súperov očakávam, že tieto tímy prilákajú našich priaznivcov a diváci zaplnia halu do posledného miesta. Už v minulosti sme ukázali, že sa dokážeme popasovať s akýmkoľvek súperom a verím, źe zabojujeme o jedno z postupových miest, hoci žreb je to naozaj veľmi ťažký," povedal v bezprostrednej reakcii pre TASR manažér prešovského klubu Miroslav Šosták.

S nadšením neprijal výsledok žrebu islandský kouč nemeckého tímu Rhein-Neckar Löwen Gudmundur Gudmundsson. "Šťastný žreb by vyzeral úplne inak, horšie to už asi nemohlo byť. Títo traja súperi a s nimi navyše spojené aj náročné cestovanie pre nás predstavujú naozaj tri ťažké prekážky," cituje Gudmundssona agentúra dpa.

Šestnásť účastníkov skupinovej fázy rozdelil žreb do štyroch štvorčlenných skupín, v ktorých sa bude hrať systémom každý s každým doma a vonku. Prvé duely odohrajú 9. a 10. februára, záverečné kolo 23. a 24. marca.

Dva najlepšie tímy z každej skupiny postúpia do štvrťfinále, ktoré je na programe 20./21. apríla a 27./28. apríla. Pohár EHF vyvrcholí premiérovo finálovým turnajom 18. a 19. mája 2013 v Nantes.

Osemnásobný majster Slovenska sa do skupinovej fázy prebojoval z 3. kola po dvoch víťazstvách nad bosnianskym klubom Borac Banja Luka. Predtým v tejto sezóne neuspel v kvalifikácii o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov v rumunskej Konstanci.

Žreb skupinovej fázy Pohára EHF:

A-skupina: Frisch Auf Göppingen (Nem.), Cimos Koper (Slovin.), Eskilstuna Guif (Švéd.),Naturhouse La Rioja (Šp.)

B-skupina: TATRAN PREŠOV, HC Motor Záporožie (Ukr.), Rhein-Neckar Löwen (Nem.), KIF Kolding (Dán.)

C-skupina: Elverum Handball (Nór.), Team Tvis Holstebro (Dán.), Wisla Plock (Poľ.), Maribor Branik (Slovin.)

D-skupina: Besiktas Istanbul (Tur.), Stiinta Bacau (Rum.), SC Magdeburg (Nem.), HBC Nantes (Fr.)
 

Vyberte región